Bra att veta för hyresgäster (handbok)

Kortversion 2022 (pdf)

(inkl anvisning för brandskydd)

 

Vi är er flexibla hyresvärd när ni behöver skala upp eller ner, er professionella facilitator för möten och konferens samt ert stöd på innovationsresan. För ett hållbart näringsliv i Växjö kommun. Välkomna till oss!


Träningslokal (H)OUR POWER

Du som är Videums hyresgäst på Framtidsvägen har genom att köpa ett årskort tillgång till vår gemensamma träningslokal på Framtidsvägen 10 B. Vi kallar den (H)OUR POWER och håller öppet alla dagar klockan 05-23. Ett årskort kostar 1 250 kr ex moms. Du köper det i vår reception. Läs mer om (H)OUR POWER >>


Reception och växel 

Finns innanför huvudentrén på Framtidsvägen 14 och är öppen vardagar klockan 8.00–17.00. Dag före röd dag och afton stänger vi klockan 16.00. Röda dagar stängt. I semestertider något begränsade öppettider vilket meddelas i våra nyhetsbrev. Reception, växel och konferens sköts av Videums Företagsservice. 


Post till och från ert företag

Brev adresseras: Företagsnamn, 351 96 Växjö
Besöksadress och paket adresseras: Företagsnamn, Framtidsvägen XX, 352 22 Växjö

Inkommande brev som adresserat enligt ovan levereras till ert postfack klockan 9.00. 
Utgående brev hämtas klockan 16.00 i märkta postboxar bakom receptionen.

För att skicka paket vänligen kontakta Företagsservice.


Multifunktionskrivare

Skrivare med scanning och kopiering finns i varje hus och kan kopplas till ditt passerkort. 

Adress för webprint: http://webprint.videum.se:7290/


Fika, lunchrum och restaurang

Fika- och lunchrum med kaffeautomat, kylskåp, micro och diskmaskin finns i hus Alpha, Bravo och Delta.  Restaurangen når du från lobbyn innanför huvudentrén. 


Förråd

Förråd att hyra finns i källarutrymme.


Fri wifi

Fri wifi finns med begränsad tid i alla mötesrum. Logga in med e-post på Videum-Guest. Har du bokat ett större mötesrum kan du få en kod som gäller hela dagen på Videum-Konferens

Du som är forskare, anställd eller student kan koppla upp dig enkelt och säkert genom Eduroam


Grupprum, möten och konferens

Grupprum bokas enkelt och kostnadsfritt via vårt bokningssystem. Inloggning ges till ert företag genom vår Företagsservice i receptionen. Manual till EZ-booking >>

Konferens- och mötesrum finns från 2 personer upp till 100 personer och hyresgäster har rabatt på lokalkostnaderna. Se lokalerna här >>

Vill ni ha rådgivning kring ert möte eller visning av möteslokaler är ni välkomna att kontakta vår Företagsservice. 


Elcyklar och cykelgarage

Elcyklar finns för utlåning över dagen och bokas i receptionen.  Cykelgarage finns utanför huvudentrén. Där kan du parkera din cykel torrt och säkert under arbetsdagen, men någon långtidsförvaring är ej tillåten där. 


Larm

Möjlighet finns att ansluta ert kontor till vårt fastighetslarm. 


Serverplats

Serverplats finns att hyra i vår professionella serverhall. 


Återvinningsstationer 

Återvinningsstationer finns i alla gemensamma fikarum. På varje våningsplan finns återvinning för papper, plast, wellpapp, glas etc. På Framtidsvägen 8 och 14 finns miljörum för övrig sortering. Tillträde dit får i första hand era städbolag som ska informeras om detta. Passerkort finns i receptionen. Önskas bortforsling av större mängd, tex stolar och bord beställer ni det genom Företagsservice och debiteras arbetskostnaden. 


Brandskydd

Fastighetsägaren ansvarar för byggnadens brandskydd och resp företag för det egna interna brandskyddsarbetet. www.msb.se

Byggnaderna är utrustade med automatiskt brandlarm kopplat till räddningstjänsten via SOS-Alarm. Brandlarmet provas flera gånger varje år, vilket aviseras i förväg och föranleder ingen åtgärd från hyresgästens sida. Vi utför brand- och utrymningsövningar som ska betraktas som ”skarpa lägen” då anvisningen nedan ska följas. 

Anvisning Alla hyresgäster ska förvissa sig om var närmaste utrymningsväg finns. Vid brandlarm ska lokalerna utrymmas via angivna utrymningsvägar. Återsamlingsplats är under skärmtaket på försörjningshuset vid Framtidsvägen. 

Övrigt Kaffebryggare och liknande inne på kontoret får endast anslutas via timer (högst 30 min). Blinkande lysrör utgör en stor brandrisk och ska bytas omgående. Vid hantering av brandfarlig vara, kontakta Videums personal.

Kontaktperson på Videum Peter Karlsson, peter.karlsson@videum.se 0470-79 46 14


Laddpark för elfordon

Videum erbjuder laddplatser för elfordon mot en avgift på 10 kr/h för laddning. Här kan du som hyresgäst ladda liksom dina besökare. 


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ungefär varannan vecka skickar Videum ut ett nyhetsbrev med viktig information, inbjudningar till aktiviteter samt tips från våra samarbetspartners. Vi önskar att alla med arbetsplats på Framtidsvägen prenumererar. Meddela era e-postadresser i receptionen eller prenumerera själv längst ner på denna sidan.


Följ oss i sociala medier

LINKEDIN     FACEBOOK     MYNEWSDESK 

Tagga oss gärna med #VideumAB.


Serviceanmälan

Om du upptäcker fel eller brister i våra lokaler - meddela oss genom detta formulär.

Parkeringar

På Framtidsvägen finns många parkeringsmöjligheter, både fria och förhyrda. Som hyresgäst behöver du ett digitalt parkeringstillstånd som du får genom att registrera dig här eller genom att kontakta receptionen. Respektera skyltning för förhyrda platser och laddplatser. Dina besökare registrerar sig i receptionen, vilket även du uppmanas göra som du kör en lånad bil någon dag. De digitala parkeringstillstånden bygger på bilens registreringsnummer.  Alla parkeringsytor kontrolleras av vaktbolag.  


Så behandlas dina personuppgifter av Videum AB

För att vi ska kunna hyra ut våra lokaler behöver vi behandla och spara dina personuppgifter. Det är i huvudsak ditt namn, företagsnamn, organisationsnummer, personnummer och kontaktuppgifter. Vi behandlar däremot aldrig fler personuppgifter än vad som är nödvändigt för vår verksamhet. De personuppgifter vi behandlar har vi fått från dig. Om du inte vill lämna de personuppgifter som vi behöver för verksamheten kan följderna bli att vi inte kan erbjuda dig ett hyresavtal.

Vi tillämpar alltid gällande personuppgiftslagstiftning när vi behandlar dina personuppgifter. Den rättsliga grunden för vår behandling är avtal. Dina personuppgifter kommer att sparas så länge som du är kund hos oss och som Videum AB kan ha en skyldighet att arkivera dem enligt lag och kommunala bestämmelser. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med andra, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag.

Du har rätt till information om när och hur dina personuppgifter behandlas. Du har i vissa fall även rätt att få dina uppgifter rättade, raderade eller begränsade. Du har även rätt att begära information om vilka personuppgifter som behandlas om dig, ett så kallat registerutdrag.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen är styrelsen i Videum AB. För att utöva dina rättigheter och exempelvis begära ett registerutdrag kan du vända dig till Videum AB genom att ringa 0470–723300 eller skicka e-post till info@videum.se

Växjö kommun har även ett dataskyddsombud som du kan vända dig till genom att ringa 0470-410 00 eller skicka e-post till dataskyddsombud@vaxjo.se

Om du är missnöjd med vår hantering av dina personuppgifter kan du klaga hos tillsynsmyndigheten Datainspektionen. Kontaktuppgifter hittar du på Datainspektionens hemsida www.datainspektionen.se

Hos Datainspektionen hittar du även mer information om bland annat dataskyddsförordningen och dina rättigheter.


Uppdaterad januari 2022