Möteslokaler

Foto på mötesrum Celsius med bänkar och stolar.

Mötesrum CELSIUS - 100 kvm

Rekommenderas för 40-72 personer vid bord i skolsittning, 50-100 personer i biosittning 

Celsius är vårt största mötesrum med lite extra takhöjd. Projektor, stationär dator, kamera för webbsändning och stora whiteboards. Ljudanläggning med 2 headset, handmikrofon, 2 Catchboxar (kastbara mikrofoner) och hörslinga. Möjlighet finns att ta in en scen, men kom ihåg att det kan påverka det maximala antalet sittplatser. 

Lokalen är uppkallad efter Anders Celsius, svensk humoristisk vetenskapsman och professor i astronomi. Mest känd för Celsiusskalan, den hundragradiga termometerskalan om används i termometrar runt om i hela världen.

Foto på mötesrum Curie med färgglatt golv, vita bord och svarta stolar.

Mötesrum CURIE - 75 kvm

Rekommenderas för 20-30 personer i öar, 30-40 personer vid bord i skolsittning, 40-70 i biosittning

Curie är vårt näst största mötesrum med projektor, stationär dator, kamera för websändning och många skrivytor runt om i lokalen. Ljudanläggning med 1 headset, handmikrofon och hörslinga. Möjlighet finns att ta in en scen, men kom ihåg att det kan påverka det maximala antalet sittplatser. 

Lokalen är uppkallad efter Marie Curie, polskfödd framgångsrik forskare som även engagerade sig i samhällsfrågor. Mest känd för sin forskning kring radioaktivitet och radioaktiva ämnen.

Foto från mötesrum Copernicus med solgult golv, vita stolar och bord.

Mötesrum COPERNICUS - 40 kvm

Rekommenderas för 10-22 personer vid bord i skolsittning eller biosittning, 6-16 personer i öar

Copernicus är ljust och varmt likt solen mitt i hjärtat av byggnaden. Projektor, stationär dator och flera whiteboards.

Lokalen är uppkallad efter Nicolaus Copernicus, polsk astronom som genom andras och egen forskning kom fram till att solen står i centrum för universum och att planeterna färdas i cirkulära banor runt om.

Foto på mötesrum Chanel med mörkare väggar och golv samt mörkt konferensbord och mörka stolar.

Mötesrum CHANEL - 30 kvm

15 personer i klassisk styrelsesittning vid fast bord

Chanel är vårt mest eleganta mötesrum i mörka toner och mjuka material. Här kan ni lugnt sitta ner för presentationer och diskussioner kring era viktigaste beslut. Videokonferensutrustning, TV-skärm och svarta skrivtavlor.

Lokalen är uppkallad efter Coco Chanel, som skapade det framgångsrika modehuset Chanel med ett mode av rena linjer och enkla material. Hon skapade även den klassiska parfymen Chanel no 5.

Foto från mötesrum Christiansson med vitt ståbord, geometriska mönster på väggar och golv.

Mötesrum CHRISTIANSSON - 20 kvm

Rekommenderas för 2-8 personer runt höj- och sänkbart ståbord

Christiansson är ett workshoprum för effektiva och kreativa möten. Anteckningsytor i form av skrivtavlor och blädderblock för att fånga tankar och idéer på stående fot. TV-skärm och barstolar.

Rummet är vår hyllning till Gert Christianssons mod att tänka nytt och förverkliga visionen om en forskarby i Växjö, grunden till Videum Science Park.

Foto på mötesrum Carlander med ett stort runt bord och snurrbara fåtöljer runt om.

Mötesrum CARLANDER - 20 kvm

10 personer runt ett fast bord och stolar med snurrfunktion.

Carlander är det bästa rummet för diskussionsmöten utan krav på ständig uppmärksamhet mot skärm eller tavla. Med sitt runda bord ges alla deltagare samma status och allas perspektiv blir lika viktiga. TV-skärm och whiteboard. Portabel videokonferensutrustning finns som tillägg.

Lokalen är uppkallad efter Johan Christopher Carlander, svensk industriman som förvärvade Gamlestadens Fabrikers AB och var en av stiftarna av AB Svenska kullagerfabriken.


Foto på samtalsrum Cullberg med orange fåtöljer, ett litet bord och en tapet med en modern balettdansare.

Samtalsrum CULLBERG - 5 kvm

2-3 personer i sköna fåtöljer runt gemensamt bord

Cullberg är ett av våra minsta rum och passar för personliga samtal och coaching. 

Lokalen är uppkallad efter Birgit Cullberg, svensk dansare och koreograf som förnyade balettkonsten och grundade Cullbergbaletten där de unika kvaliteterna hos varje enskild dansare alltid är ett kännetecken. På fototapeten i bakgrunden syns Daniel Sjökvist i en uppsättning av "Eurydike är död" vid Cullbergbaletten. Fotograf till den bilden är Urban Jörén.

Foto från samtalsrum Chapman med två blå fåtöljer och varsitt litet runt bord. Allt med ett marint tema.

Samtalsrum CHAPMAN - 5 kvm

2 personer i sköna fåtöljer med varsitt litet bord

Chapman är ett litet rum för personliga samtal och coaching.  
Ej bokningsbart - Välkomna in om det är ledigt!

Lokalen är uppkallad efter Fredrik Henrik af Chapman, svensk skeppsbyggare som gjorde skeppsbyggnadskonsten till en vetenskap genom att prova och fastställa en mängd matematiska samband för byggandet av fartyg.


Grupprum ARRHENIUS

Grupprum Arrhenius i Videum Science Park, Växjö.

10 personer Alpha, Framtidsvägen 10 (våning 5) I lokalen finns en fast monterad projektor.

Svante August Arrhenius, 1859–1927, var en svensk fysiker och kemist verksam inom naturvetenskapen. Han var professor i fysik vid Stockholms högskola och blev den förste svenske nobelpristagaren när han tilldelades Nobelpriset i kemi 1903. Arrhenius brukar tillsammans med Ostwald och van’t Hoff räknas som den fysikaliska kemins grundare.

Grupprum ALSTRÖMER

Grupprum Alströmer i Videum Science Park, Växjö.

8 personer Alpha, Framtidsvägen 10 (våning 2) I lokalen finns en fast monterad TV-skärm.

Jonas Alströmer, 1685-1761, var  en av den industriella revolutionens förgrundsfigurer i Sverige. Han importerade såväl maskiner som kunnande från utlandet och grundade flera företag, bl.a Alingsås manufakturverk. Han var 1739 en av de sex grundarna av Kungliga Vetenskapsakademien.

Grupprum BERZELIUS

Grupprum Berzelius i Videum Science Park, Växjö.

10 personer Bravo, Framtidsvägen 12 (våning 5) I lokalen finns en fast monterad projektor.

Jöns Jacob Berzelius, 1779-1848, var en svensk friherre, kemist, naturforskare som har fått epitetet ”Den svenska kemins fader”. Han är en av de ryktbaraste svenska forskarna någonsin, bara Carl von Linné anses ha stått över honom. Han införde bl.a atomteorin i kemin och 1818 gav han ut sin atomvikttabell, som ytterst lite avviker från dagens.

Grupprum BRINELL

Grupprum Brinell i Videum Science Park, Växjö.

6 personer Bravo, Framtidsvägen 12 (våning 2) I lokalen finns en fast monterad TV-skärm.

Johan August Brinell, 1849-1925. Mest känd är Brinell för Brinellprovet som mäter en metalls hårdhet. Brinell forskade om stålets texturförändringar, vid uppvärmning och avkylning - en forskning som lade grunden till metallografin. Johan var även en framgångsrik företagsledare.

Grupprum DALÉN

Grupprum Dalén i Videum Science Park, Växjö.

8 personer Delta, Framtidsvägen 16 (våning 3)  I lokalen finns en fast monterad projektor. 

Nils Gustaf Dalén, 1869-1837, anställdes som utvecklingsingenjör i företaget AGA och blev efter tre år utsedd till VD. Gustaf Dalén förde på kort tid fram företaget AGA till en väldsledande position inom främst fyrar som blev kända under namnet AGA-fyren. Gustaf tilldelades 1912 Nobelpriset i fysik.