Konferenslokaler i Videum Science Park

Konferensrum CELSIUS - 100 kvm

Rekommenderas för 40-72 personer vid bord i skolsittning, 50-100 personer i biosittning 

Celsius är vårt största konferensrum med lite extra takhöjd. Projektor, kamera för webbsändning och stora whiteboards. Möjlighet finns att ta in en liten scen, men kom ihåg att det påverkar det maximala antalet sittplatser. 

Lokalen är uppkallad efter Anders Celsius, svensk humoristisk vetenskapsman och professor i astronomi. Mest känd för Celsiusskalan, den hundragradiga termometerskalan om används i termometrar runt om i hela världen.

Konferensrum CURIE - 75 kvm

Rekommenderas för 20-30 personer i öar, 30-40 personer vid bord i skolsittning, 40-70 i biosittning

Vårt näst största konferensrum med projektor och många skrivytor runt om i lokalen. Möjlighet finns att ta in en liten scen, men kom ihåg att det påverkar det maximala antalet sittplatser. 

Lokalen är uppkallad efter Marie Curie, polskfödd framgångsrik forskare som även engagerade sig i samhällsfrågor. Mest känd för sin forskning kring radioaktivitet och radioaktiva ämnen.

Konferensrum COPERNICUS - 40 kvm

Rekommenderas för 10-22 personer vid bord i skolsittning, grupper, biosittning eller stolar i en ring

Ljust och varmt som solen i hjärtat av Videum Science Park. Projektor och whiteboards.

Lokalen är uppkallad efter Nicolaus Copernicus, polsk astronom som genom andras och egen forskning kom fram till att solen står i centrum för universum och att planeterna färdas i cirkulära banor runt om.

Konferensrum CHANEL - 30 kvm

14 personer i klassisk styrelsesittning vid fast bord

Chanel är vårt elegantaste konferensrum i mörka toner och mjuka material. Här kan ni lugnt sitta ner för presentationer och diskussioner kring era viktigaste beslut. 

Lokalen är uppkallad efter Coco Chanel, som skapade det framgångsrika modehuset Chanel med ett mode av rena linjer och enkla material. Hon skapade även den klassiska parfymen Chanel no 5.

Konferensrum CHRISTIANSSON - 20 kvm

Rekommenderas för 4-8 personer runt höj- och sänkbart ståbord

Christiansson passar bäst för effektiva och kreativa möten. Ett workshop-rum med anteckningsytor för att fånga nya idéer på stående fot. TV-skärm, skrivtavlor och blädderblock.

Rummet är vår hyllning till Gert Christianssons mod att tänka nytt och förverkliga visionen om en forskarby i Växjö, grunden till Videum Science Park.

Konferensrum CARLANDER - 20 kvm

10 personer runt ett fast bord och stolar med snurrfunktion.

Med det runda bordet ges alla deltagare samma status och allas perspektiv blir lika viktiga. Carlander kommer bäst till sin rätt under diskussionsmöten utan krav på ständig uppmärksamhet mot skärm eller tavla.

Lokalen är uppkallad efter Johan Christopher Carlander, svensk industriman som förvärvade Gamlestadens Fabrikers AB och var en av stiftarna av AB Svenska kullagerfabriken.


Samtalsrum CULLBERG - 5 kvm

2 personer Mindre rum för personliga samtal och coaching. Fåtöljer och gemensamt bord.

Lokalen är uppkallad efter Birgit Cullberg, svensk dansare och koreograf som förnyade balettkonsten och grundade Cullbergbaletten där de unika kvaliteterna hos varje enskild dansare alltid är ett kännetecken.

Samtalsrum CHAPMAN - 5 kvm

2 personer Mindre rum för personliga samtal och coaching. Fåtöljer och varsitt litet bord.

Lokalen är uppkallad efter Fredrik Henrik af Chapman, svensk skeppsbyggare som gjorde skeppsbyggnadskonsten till en vetenskap genom att prova och fastställa en mängd matematiska samband för byggandet av fartyg.


Grupprum ARRHENIUS

Grupprum Arrhenius i Videum Science Park, Växjö.

12 personer Alpha, Framtidsvägen 10 (våning 5) I lokalen finns en fast monterad projektor.

Svante August Arrhenius, 1859–1927, var en svensk fysiker och kemist verksam inom naturvetenskapen. Han var professor i fysik vid Stockholms högskola och blev den förste svenske nobelpristagaren när han tilldelades Nobelpriset i kemi 1903. Arrhenius brukar tillsammans med Ostwald och van’t Hoff räknas som den fysikaliska kemins grundare.

Grupprum ALSTRÖMER

Grupprum Alströmer i Videum Science Park, Växjö.

10 personer Alpha, Framtidsvägen 10 (våning 2) I lokalen finns en fast monterad TV-skärm.

Jonas Alströmer, 1685-1761, var  en av den industriella revolutionens förgrundsfigurer i Sverige. Han importerade såväl maskiner som kunnande från utlandet och grundade flera företag, bl.a Alingsås manufakturverk. Han var 1739 en av de sex grundarna av Kungliga Vetenskapsakademien.

Grupprum BERZELIUS

Grupprum Berzelius i Videum Science Park, Växjö.

10 personer Bravo, Framtidsvägen 12 (våning 5) I lokalen finns en fast monterad projektor.

Jöns Jacob Berzelius, 1779-1848, var en svensk friherre, kemist, naturforskare som har fått epitetet ”Den svenska kemins fader”. Han är en av de ryktbaraste svenska forskarna någonsin, bara Carl von Linné anses ha stått över honom. Han införde bl.a atomteorin i kemin och 1818 gav han ut sin atomvikttabell, som ytterst lite avviker från dagens.

Grupprum BRINELL

Grupprum Brinell i Videum Science Park, Växjö.

6 personer Bravo, Framtidsvägen 12 (våning 2) I lokalen finns en fast monterad TV-skärm.

Johan August Brinell, 1849-1925. Mest känd är Brinell för Brinellprovet som mäter en metalls hårdhet. Brinell forskade om stålets texturförändringar, vid uppvärmning och avkylning - en forskning som lade grunden till metallografin. Johan var även en framgångsrik företagsledare.

Grupprum DALÉN

Grupprum Dalén i Videum Science Park, Växjö.

8 personer Delta, Framtidsvägen 16 (våning 3)  I lokalen finns en fast monterad projektor. 

Nils Gustaf Dalén, 1869-1837, anställdes som utvecklingsingenjör i företaget AGA och blev efter tre år utsedd till VD. Gustaf Dalén förde på kort tid fram företaget AGA till en väldsledande position inom främst fyrar som blev kända under namnet AGA-fyren. Gustaf tilldelades 1912 Nobelpriset i fysik.


Övriga lokaler och platser

AMFIUM

Utearenan Amfium på Campus i Växjö.

Amfium är en stor utearena på campus i Växjö och har gett plats för både rockkonserter och cirkus genom åren. 
Bokning sker genom Växjö kommun - 0470-410 00, info@vaxjo.se