Science Park | 2020-09-28

Stort intresse för seminarium om cybersäkerhet

I dag hölls ett digitalt seminarium för att öka medvetenheten om cyberattacker med fokus på mindre företag. Med över 100 anmälda till eventet förstår vi att många tar det viktiga ämnet på största allvar. Säkerhetspolisen, som redogjorde för hotbilden, skickade med oss tre viktiga punkter:

- Världen har förändrats de senaste åren, hotet är större - ta det på allvar.
- Genom mycket enkla åtgärder kan man själv bygga upp ett litet skydd.
- Tänk på helheten, cybersäkerheten inte är allt. Alla gamla typer av intrång finns fortsatt kvar.

Panelen tryckte på vikten av att lära av sådant som hänt, öva på olika scenarion och att dela erfarenheter med varandra. Genom samverkan kan vi stärka skyddet både bättre och snabbare. Kom också ihåg att medarbetarna kan vara de bästa på att larma genom att alltid uppmuntras kontakta IT vid minsta misstanke. 

- Intresset var över förväntan, säger Videums Stefan Uppman som samordnade eventet. När vi kikar i deltagarlistan fanns representanter från såväl lokalt privat näringsliv som offentlig sektor, deltagare vi ser ofta på våra event och helt nya namn. Genom de geografiska möjligheterna med digitala event och vårt nätverk av science parks runt om i landet ser vi att vi även hade deltagare från helt andra delar av landet, vilket visar på kraften och nyttan av samarbeten och att dela kunskap.

Seminariet ordnades av Videum Science Park, Combitech, Säkerhets- och Försvarsföretagen (SOFF) och Teknikföretagen.