Science Park | 2019-11-12

Stort intresse för Digitala veckans konferensdag

Digitala veckan är Linnéregionens årliga digitala event och idag hölls stor konferensdag i Videum Science Park. Runt 120 deltagare var anmälda till dagsprogrammet som handlade om digitalisering av såväl verksamheter som av affärsmodeller.

Syftet med konferensdagen är att inspirera, ge insikt och lärdomar när det gäller digitalisering i vårt samhälle. Att mötas och inspireras, känna styrkan i att våga ta nästa steg och hur det kan gå till. Vi är övertygade om att lyckad digitalisering sker när olika kompetensområden möts och under konferensdagen fanns alla möjligheter till samverkan som gynnar hela regionen.

Målgruppen för Digitala veckans konferensdag är företag inom IT-sektorn, men även de företag som står i behov av att digitalisera sin verksamhet och sina affärsmodeller. Huvudtalare idag var Anna Gullstrand, VD Studio How, Hyper Island, krönikör Breakit.

- Dagsprogrammet har varit spännande med lokala, nationella och internationella företag som delat med sig av trender och erfarenheter från unika företagsresor, berättar Catarina Bachér från Digitri. Vi är väldigt stolta och glada över att vi haft Anna som huvudföreläsare. Men det var också ett intressant inslag med en livesänd podcast från scenen. När deltagarna åker hem ska de ha funnit nya möjligheter, att våga och känna hur man tar sitt nästa steg, avslutar hon.

Dagsprogrammet växlade mellan föreläsningar i storsal, workshops och mindre seminarium runt om i Videum Science Park. På så sätt fick deltagarna ny energi av att byta plats, grannar och ta en tur via företagstorget, kaffebordet och en test i Videum VR.

Consid livesände en podcast om botar som medarbetare direkt från scenen. Du kan kika på podcasten här >> 

Kommunchef Monica Skagne. 

Björn Collin från Skymap.

Arrangörer för Digitala veckans konferensdag är Föreningen Digitri i samarbete med Växjö kommun, Region Kronoberg, Videum Science Park och Linnéuniversitetet.