För hyresgäster | 2021-06-22

Save the date - hösten 2021

Ta del av aktuell forskning

13 september Forskarlunch

Brott och otrygghet: en strategi för kunskapsbaserat förebyggande arbete med Peter Lindström, professor i kriminologi.

Forskarlunchen är ett aktuellt forskningsföredrag med syfte är att knyta kontakter och ge uppslag till nya samarbeten mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor. Arrangeras av Videum Science Park och Linnéuniversitetet.

MER INFO på vår webb inom kort


 

Inspireras av kraften i studentsamarbeten

15 september Studentfika 

Nu startar studentfika – återkommande korta möten där du som företagare får en inblick i vilka möjligheter som finns för utveckling och innovation genom studentsamarbeten. Varje gång presenteras ett nytt redan genomfört projekt mellan student och företag. Att som företagare delta på studentfikat ger dig inspiration och idéer till möjligheter för framtida studentsamarbeten för ditt företag. Studentfikat kommer framöver att bli ett fysiskt möte där vi träffas och fikar tillsammans, men vi får starta upp digitalt via Teams.


 

Hitta finanering och partnerskap

6 oktober och 24 november Investerarträffar

Möjlighet för regionens tillväxtbolag att presenterar sig i syfte att hitta finansiering och partnerskap bland regionens investerare. Arrangeras av Videum Science Park och Investerare Sydost m.fl.


 

Möte mellan näringsliv och studenter

19 oktober Nätverkardagen

Nätverkardagen är möjligheternas dag. Universitetetsstudenter och näringsliv möts i open innovation-utmaningar, företagstorg och upplevelser i Videum VR och vår nya studio. Beroende på coronaläget till hösten kan eventet bli antingen fysiskt på plats i Videum Science Park eller på distans. Oavsett vilket så ser programmet ut som följer:

  1. Open innovation med Innovationsmasterns studenter
  2. Open innovation mellan övriga studenter och näringsliv*
  3. Företagstorg, en mötes- och mingelplats för studenter och näringsliv*
  4. Upptäck och upplev virtual reality i Videum VR
  5. Besök och prova på den nya studion i Videum Science Park

Intresseanmälan för företag

Vi söker nu företag som med studenternas hjälp vill ha snabba svar/idéer till lösning på utmaningar/frågor. Och om ni redan nu vet att ert företag vill ställa ut här så är ni välkomna att höra av er. Hör av er till Stefan Uppman för intresse att delta som företag.


 

Samarbete för innovation

4 november - Alvesta Framtidsdag

Att fortsätta utvecklas är viktigare än någonsin då den digitala utvecklingen ökar i allt snabbare takt. Detta samtidigt som Agenda 2030 (Globala målen) ökar förväntningar och krav på hållbara lösningar. Dagen som är öppen för näringsliv och beslutsfattare i regionen kommer att erbjuda inspirerande föredrag om samarbete för innovation. Samarbeten som kan bryta små och invanda mönster eller skapa storslagna idéer. Samarbeten som kan ge företaget den utveckling och framåtrörelse som vi alla behöver. 

Arrangeras av Alvesta Utveckling AB i samarbete med Videum Science Park, Campus Ljungby, Linnéuniversitetet genom projektet Innovationslänken och Alvesta kommun.