Videum AB | 2022-06-14

Niclas Ramström har tagit över som VD

Den 13 juni tillträdde Niclas Ramström som ny VD för Videum AB. Han träder in i rollen parallellt med uppdraget att forma Växjö kommuns nya lokalbolag som kommer att bli verklighet den 1 januari 2023. På vägen dit är han också VD för Vöfab.

- Även om vi tjuvstartat lite med introduktionen under våren känns det bra att nu faktiskt vara på plats och helt kunna fokusera på mitt nya uppdrag, säger Niclas Ramström. Jag ser fram emot att tillsammans med ledning och medarbetare få forma och utveckla det nya lokalbolaget.

Bolagsförändringen sker på uppdrag av Växjö kommunfullmäktige och blir en sammanslagning av de lokalrelaterade delarna inom Videum, Vöfab och Vidingehem. Videums science park-verksamhet flyttades redan den 1 januari 2022 över till ett helt nytt bolag – Växjö Linnæus Science Park.

- Min första arbetsdag var både inspirerande och lite omtumlande, berättar Niclas på morgonen till sin andra arbetsdag. Det är många nya människor, platser, verksamheter och processer att ta till sig. Men jag somnade med en riktigt bra känsla i kroppen igår, att detta kommer att bli riktigt bra.

Niclas Ramström tar över efter Christer Carlsson som varit tf VD sedan David Svensson efter 13 år lämnade tjänsten i april 2022.